Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Tërheqja nga divorci i pakthyeshëm ndaj gruas së virgjër

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua en-Nisa fq. 201
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: “Nëse një person lëshon gruan e vet tri herë para se të kenë pasur marrëdhënie seksuale dhe ajo është e virgjër, a është e mundur për të që të tërhiqet nga divorci?”
 
Përgjigje: “Ladërimi i qoftë Allahut. Katër imamët pajtohen se nuk ka dallim në mes divorcit tre herë para ose pasi ata të kenë patur marrëdhënie, dhe se është e ndaluar për të që të tërheqë divorcin e tij.”

Shpërndaje: