Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Testament për të afërmit kufarë

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1172)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1614 – E pyeta babanë tim (imam Ahmedin) për një njeri që i lë testament të afërmit jehudi ose nasrani. 

Ai u përgjigj: Nuk ka të keqe në këtë.

E pyeta babanë tim në rast se i afërmi është mexhusi (adhurues i zjarrit).

Ai u përgjigj: Nuk ka të keqe në këtë.

Safije i la testament të afërmit të saj jehudi.

Shpërndaje: