“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Thënia ‘Amin’ pas leximit të el-Fatihasë në namazin me xhemat

Imam Jahja bin Sheraf en-Nevevi 

Burimi: et-Tibjan, fq. 81

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Amin duhet të thuhet së bashku me imamin; as para e as pas tij. Sipas medhebit Shafi’i, thënia ‘Amin’ është e vetmja gjë që është e rekomanduar të thuhet së bashku me imamin. Çdo gjë tjetër thuhet pas imamit.”

_______________________

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/a-lejohet-qe-gruaja-te-thote-amin-me-ze-te-larte-gjate-namazit-me-xhemate/

Shpërndaje: