Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thënia: Ashtu siç dëshiron Allahu dhe ti

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
El-Kaul el-Mufid (2/228)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Të thuash: ” Ashtu siç dëshiron Allahu dhe ti” mund të jetë shirk i madh dhe mund të jetë shirk i vogël. Nëse personi i cili shprehet kështu beson se dikush është i barabartë me Allahun, kjo thënie është shirk i madh.

Mirëpo nëse ai beson se dikush është nën Allahun me pozitë por e vë krahas Allahut vetëm në të shprehur, atëherë ky është shirk i vogël. Disa dijetarë e kanë përmendur rregullin se “çdo gjë që të shpie në shirk të madh është shirk i vogël”.


Lexo: https://www.perlatmuslimane.com/44-kapitulli-lidhur-me-thenien-sikurse-do-allahu-dhe-ti/

Shpërndaje: