Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thënia “Ramadan kerim”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=130714

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Lidhur me shprehjen “Ramadan kerim” (Ramazani bujarë), a nuk është Allahu Ai i Cili është “Bujar”?

Përgjigje: Të thuash se Ramazani është bujarë, kjo është e pabazë. Mirëpo, të thuhet se Ramazani është fisnik (شريف), i bekuar (مبارك) dhe madhështor (عظيم), këto cilësi janë transmetuar dhe lejohen që të përdoren. Sa për “lerim” (bujarë), unë nuk di që kjo të ketë ndonjë bazë

Shpërndaje: