“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kurbani duhet të theret vetëm në harem

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Umdat-il-Fikh (3)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdah–14340316.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: A duhet që kurbani për haxhin temetu të theret në Mekë apo ka ndonjë mendim që lejon që kurbani të theret diku tjetër?

Përgjigje: Kurbani duhet të theret vetëm në harem. Nuk është kusht që të jetë mu në Mekë. Duhet të jetë në harem, brenda kufijve të haremit. Therja duhet të bëhet brenda kufijve të haremit.

Shpërndaje: