Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Therrja kurban si sadakë gjatë Ramazanit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (14)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–14330720.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kam të afërm të cilët e kanë zakon të therin një ose dy kafshë në Ramazan si sadakë për hir të Allahut. A është e ligjësuar kjo?

Përgjigje: Po, kjo është në rregull. Kjo është një mënyrë për të ushqyer njerëzit në Ramazan dhe është vepër e dalluar. Shpërblimi i këtij veprimi është më i madh në Ramazan për shkak se njerëzit kanë nevojë për ushqim. Mishi është sigurisht një formë e ushqimit.

Shpërndaje: