Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thirret ikameti ndërsa është duke falur tehijetul mesxhidin

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Fataua Rabigh (6)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një njeri hyn në xhami dhe dëshiron të falë dy rekate tehijetul mesxhid. Kur është në rekatin e dytë thirret ikameti. A duhet ta përfundojë apo ta ndërpresë namazin?

Përgjigje: Nëse ai është i bindur se do ta arrijë tekbirin fillestarë me imamin, ai e plotëson namazin, përndryshe e ndërpret atë.

Shpërndaje: