Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thirrja e ezanit para kohës

Alameh Abdullah bin Abdurr-Rrahman Ebu Butejn (v. 1282)

Burimi: ed-Durar us-Sannijeh fi Axhuibah en-Naxhdijjeh Vol 4. fq.212

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për ta thirrur ezanin para se të ketë hyrë koha e namazit në në raste të tjera jashtë namazit të sabahut?”

Përgjigje: ”Ezani nuk pranohet dhe duhet të përsëritet kur të ketë hyrë koha e tij.”

Shpërndaje: