Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Thyerja e statujave në dyqane

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (107)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një pyetës nga jashtë (Arabisë Saudite) po pyet:

Nëse shoh statuja që shiten në një prej dyqaneve, a e kam obligim që t’i thyej dhe t’i largoj ato?

Përgjigje: Ti nuk ke të drejtë që ta veprosh këtë. Ti nuk ke të drejtë që ta veprosh këtë. Nëse vendi ka një polici fetare, dërgoje çështjen tek ta. Apo informoje pushtetarin nëse ke mundësi.

Shpërndaje: