“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

T’i jepet zekati gruas së martuar që punon dhe ka borxh?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (68), min:  1.04.32

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/27-06-1438h.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua e martuar e cila punon por është në borxh pas huazimit të parave për ndërtimin e shtëpisë. Shumica e pagës së saj shkon për të paguar borxhin. Burri i saj nuk e furnizon atë ndërsa të ardhurat e djalit të saj janë të vogla. A e meriton zekatin kjo?

Përgjigje: Nëse ajo ka borxh dhe e ka gjendjen e vështirë, kështu që ajo ka të drejtë të marrë zekat për të paguar borxhin e saj. Ajo ka borxh. Allahu ka lejuar që t’u jepet zekati borxhlive.

Shpërndaje: