Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ti nuk ke arritur aty ende

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (11), min: 1.01.48

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/14466

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ndonjëherë një nxënës dije fillestar mund të ketë vështirësi për të arritur një mendim mbizotërues në fikh. A duhet ai atëherë…

Përgjigje: Ti nuk ke arritur nivelin që të mund të matësh mendimin mbizotërues. Veproje atë që ke lexuar në librat e dijetarëve të besueshëm. Vepro në bazë të asaj. Përndryshe, ti duhet të kërkosh fetva dhe të veprosh në përpurputhje me të. Ti ende nuk ke arritur nivelin që të mund të matësh mendimin mbizotërues.

Shpërndaje: