Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

T’i shprehësh dashuri burrit të huaj!

Alameh Zejd bin Muhammed bin Hadi el-Medkhali

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme për një grua që t’i thotë ndonjë prej burrave: “Unë të dua për hir të Allahut?”

Përgjigje: “Jo, nuk duhet hapur derën gjërave si kjo. Dashuria jonë është në zemra, ndaj çdo besimtari e besimtareje, e myslimani e myslimaneje.

Mirëpo, mos e hap derën ndaj një personi të caktuar. E të lind lakmia, të zgjaten fjalët, e të shpreh edhe ai dashuri ndaj teje e gjëra të ngjashme; gjë që ju çon deri tek veprimet e ndaluara.”

Shpërndaje: