“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ti thuash ”Jarhamukallah” personit i cili tha Elhamdulillah kur teshtiu gjatë hutbes së xhumasë

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Lika´ati ma’a esh-Shejkhejn, pyetur Abdullah et-Tejjar (1/59)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet ti thuhet ”Jarhamukallah” personin i cili tha ”Elhamdulillah”, pasi ai teshtiu gjatë predikimit të xhumasë?”

Përgjigje: ”Kjo (të thuash Jarhamukallah) nuk është e ligjësuar për shkak se është e detyrueshme që ta dëgjosh predikimin e xhumasë, sikurse nuk thua Jarhamukallah gjatë namazit, nuk duhet të thuashë as gjatë predikimit të xhumasë.”

Shpërndaje: