Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për ti’a uruar ceremonitë e kufarëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi për t’ia uruar dhe bekuar ceremonitë e kufarëve, si p.sh. vitin i ri dhe festa të tjera?

Përgjigje: Nuk lejohet të marrësh pjesë në ndonjë nga festat e kufarëve, ceremonitë dhe lutjet e tyre. Nuk është e lejuar për të marrë pjesë në to, ose t’i përgëzosh ata në festat e tyre. Përveç kësaj, nuk është e lejuar për të ngrënë mishin dhe ushqimet e tyre që është përgatitur në lidhje me festimet dhe festat e tyre.

Nëse ju e bëni këtë, atëherë ti je përkrahës dhe bashkëpunëtorë i tyre. Allahu (te ala) ka thënë kur Ai përmendi robërit e Tij:

”Dhe ata të cilët nuk dëshmojnë gënjeshtrën (nuk rrinë aty ku flitet dhe punohet gënjeshtra dhe nuk bëjnë dëshmi të rreme).’’ 25:72

Shpërndaje: