Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Turizmi gjatë Ramazanit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/liqa-06-09-1435-01.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për udhëtime turistike në Ramazan?

Përgjigje: Udhëtimet turistike në Ramazan janë të papërshtatshme. Ai vetëm se do të humbas Ramazanin dhe vlerat e tij, pastaj ai e humbet shpërblimin e madh kur nuk agjëron. Është sikurse Ramazani është armiku yt dhe ti po ik me udhëtimin tënd turistik. Kur Ramazani të fillojë ti duhet të përqendrohesh në adhurim, bindje dhe agjërim. Ky përbëhet vetëm nga një numër i kufizuar të ditëve. Pastaj ato përfundojnë ose me vepra të mira ose me vepra të këqija. Ju jeni përgjegjës për Ramazanin tuaj.

Shpërndaje: