“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

U falë në drejtim të gabuar tetë ditë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (58 B)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një person arriti në Unejzah (Qytet në Arabinë Saudite) për herë të parë. Ai fali edhe namazet farze edhe ato nafile në xhami. Gruaja e tij, e cila u fal në shtëpi, u falë në drejtim të gabuar. Vetëm pas tetë ditësh ata e kuptuan se ishin falur në drejtim të gabuar. Cili është gjykimi për këtë?”

Përgjigje: ”Është në rregull në qoftë se devijimi është i vogël. Por në qoftë se devijimi është i madh saqë Kibla ishte pas tyre, në të djathtë pas tyre ose në të majtë, ata duhet ti përsërisin namazit e humbura. Megjithatë, devijimi i pakët është në rregull.”

Shpërndaje: