“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtari duhet të paguaj zekatul-fitrin në vendin ku ai gjendet

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (18/263

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi që udhëtari të paguan zekatul-fitrin në vendin në të cilin ai gjendet para se të kthehet në vendin e tij?
 
Përgjigje: Është e lejuar nëse ai është larg vendit të tij. Zekatul-fitri paguhet në vendin ku gjendesh kur Ramazani të ketë përfunduar edhe në qoftë se gjendesh larg vendit tënd.

Shpërndaje: