Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtari i bashkohet namazit të xhumasë në teshehud

Imam Ebu Daud Sulejman bin el-Ash’ath es-Sixhistani (v. 275)
Mesail-ul-Imam Ahmed, fq. 86
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

420 – E pyeta imam Ahmed bin Hanbelin:

Çfarë duhet të veprojë udhëtari që iu bashkohet namazit të xhumasë kur imami është ulur në teshehhud?

Ai u përgjigj: Ai duhet të falë katër rekate (duhet të falë namazin e drekës).

Shpërndaje: