Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtari ju bashkëngjitet imamit në teshehud në namazin e xhumasë

Imam Ebu Daud Sulejman bin el-Ash’ath es-Sixhistani (v. 275)
Meseil-ul-Imam Ahmed, fq.86
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

420 – E pyeta Ahmedin: Çfarë duhet të bëjë udhëtari që bashkëngjitet në namazin e xhumasë kur imami është ulur në teshehud?

Ai u përgjigj: Ai duhet t’i falë katër rekate (duhet të falë namazin e drekës).

Shpërndaje: