Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtari kthehet në shtëpi pasi u ka thënë mes’h çorapave dy ditë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjerata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (46) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah%20%20-%2024%20-0%202%20-%201437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse unë gjatë udhëtimit u kam dhënë mes’h çorapave të lëkurës për dy ditë, pastaj vijë në shtëpi, a më lejohet të vazhdojë ti japë mes’h si udhëtar për tre ditë apo pushon mes’hi?

Përgjigje: Atëherë vepron si vendas. Mes’hi pushon edhe pse ti nuk i ke dhënë mes’h tre ditë. Sa të arrishë në shtëpi ti merr dispozitën e vendasit. Ti nuk mund ti jep mes’h tri ditë, por duhet ti zbathësh çorapet, ti lash këmbët, dhe të fillosh nga fillimi.

Shpërndaje: