Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtimi i gruas me transportin publik

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilet-ul-Huda uen-Nur (565)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi që gruaja të udhëtojë vetëm me transportin publik për të shkuar në punë?”

Përgjigje: ”Është e lejuar nëse nuk ka përzierje me burrat. Nëse ka përzierje me burra, gjykimi është i qartë. Pra kjo nuk është e lejuar.

Është e lejuar nëse nuk ka përzierje dhe është e sigurt se ajo nuk kidnapohet, siç ndodh në disa shtete, dhe nëse udhëtimi nuk konsiderohet udhëtim (sipas sheriatit që vjen në shprehje shkurtimi i namazit). Përndryshe nuk është e lejuar.”

Shpërndaje: