Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtimi me familje është Sunnet

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/157)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

I përkiste zakonit të profetit që të udhëtonte me familjen e tij. Megjithatë, ai hidhte short mes grave të tij, dhe e lejonte atë që i binte shorti që të udhëtojë me të.

Në bazë të kësaj, është sunnet dhe praktikë e të dërguarit për të udhëtuar me familje.

Shpërndaje: