Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtimi mes qyteteve

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Gharatul-Ashritah 2/190

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ka disa gra të cilat udhëtojnë nga qyteti në qytet -për të blerë mallra, apo për të kryer shërbime tjera- me gra të tjera apo edhe me fëmijët e tyre por ato kthehen brenda ditës. A ka ndonjë qortim në lidhje me këtë veprim?”

Përgjigje: ”Nëse distanca është sa gjysma e ditës ecjeje në këmbë, atëherë jo, Sepse kjo llogaritet si udhetim. Në hadith është përmendur:
 
Nuk është e lejueshme për një grua që beson në Allahun dhe Ditën e Fundit që të udhëtoj përveç me mahrem.
 
Edhe nëse ajo udhëton me tren apo makinë brenda një ore. Ajo që llogaritet është ajo që ishte një gjysmë dite në kohën e Profetit.”

Shpërndaje: