Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Udhëtimi në vendin e kufarëve për të studiuar?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi mbi udhëtimin në një vend të kufrit, siç është Britania e Madhe, me qëllimin e të studiuarit?”

Përgjigje: “Në realitet, studimi në shtetet e myslimanëve dhe në shtete islame është më mirë dhe më me prioritet.

Nëse ka diçka atje, që në vendet islame nuk ka, atëherë lejohet të shkosh atje. Mirëpo, je i obliguar që ta kesh frikë Allahun e Lartësuar, pasi që atje fitnet janë shumë më shumë të mëdha.”

Shpërndaje: