Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I udhëzuari nuk mburret

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: El-Kaul el-Hathith ala Akidati Ehl-il-Hadith, fq. 157

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Një veprim tjetër që është i detyrueshëm për ti’u shmangur është mburrja. Mburrja është e qortueshme. Allahu (te ala) ka thënë:

وَلَا تُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنَّاسِ وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ

 “Dhe mos e kthe fytyrën mënjanë tënde me kryelartësi nga njerëzit dhe mos ec nëpër tokë kryelartë, se Allahu nuk e do asnjë mendjemadhi dhe mburraveci.” 31:18

Një person nuk duhet të mburret edhe pse ka të drejtë. Nëse ke të drejtë duhet ta din se Allahu është Ai që të ka udhëzuar në të vërtetën. Mos u bë kryelartë vetëm sepse ke arritur sukseset tuaja. Përkundrazi, falënderoje Allahun për to dhe mirato dhuratat e Allahut që ti ka dhuruar.

Shpërndaje: