“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Uji e ndryshon ngjyrën për shkak të gypave të ndryshkur

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (2)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340204.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa gypa të ujit janë të vjetër. Mund të ndodhë që të vie ujë i verdhë prej tyre, për shkak të ndryshkut. A lejohet ujë i tillë të përdoret për pastrim?

Përgjigje: Ska asnjë problem. Shembuj i këtyre faktorëve është se uji ndryshohet për shkak të gypave të ujit ose gjetheve që bien në ujë nga era. Kjo nuk prishë punë. Dijetarët thonë se është e vështirë për ti mbajtur larg nga uji gjërat e tilla. Kjo nuk prishë punë asgjë.

Shpërndaje: