Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Uji i përzier me mjete pastruese

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sharh ´Umdat-il-Fiqh (2)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340204.mp3 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A konsiderohet ujë i përzier me deterxhent të jetë pastrues nëse përdoret për pastrimin e rrobave?”

Përgjigje: ”Po, ky është i padëmshëm. Deterxhenti është i pastër. Ai nuk ndikon. Ai është për pastrim. Është si kamfuri. Profeti salAllahu alejhi ue selem urdhëroi që kufoma të pastrohet me ujë dhe kamfur. Mjetet pastruese nuk dëmtojnë. Ato nuk ndikojnë ujin nëse përzien me të.”

Shpërndaje: