Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Unaza e martesës

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, Vol.19 nr.5158.
Anëtar: Abdullah bin Ku’ud
Anëtar: Abdullah bin Ghudejjan 
Zëvendëskryetar: Abdurr-Rrezak Afifi 
Kryetar: Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme bartja e unazës së martesës?”

Përgjigje: “Nuk lejohet unaza e martesës, sepse kjo do të thotë përngjasim me traditat e kufarëve. Kjo nuk është mënyra e shpalljes së martesës tek muslimanët, përkundrazi ky është zakon i kufarëve. Pastaj, disa muslimanë injorantë me besim të dobët i pasuan ata në këtë.

Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi Profetin tonë Muhammed, familjen e tij dhe shokët e tij!”

Shpërndaje: