Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Urimi i Vitit të Ri kufarëve dhe muslimanëve, apo urimi i mevludit

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr. 20795

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme t’ua urosh kufarëve vitin e ri të tyre, apo t’ua urosh muslimanëve vitin e ri Hixhri ose mevludin (ditëlindjen e profetit ?

Përgjigje: Nuk është i lejuar urimi në lidhje me këto ngjarje, pasi që festimi i tyre nuk është porosi nga sheriati Islam. Allahu na dhëntë sukses. Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammed, familjen e dhe shokët e tij.

Shpërndaje: