Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ushqimi i detyrueshëm u jepet vetëm muslimanëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/liqo-07-08-1435-01.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam i detyruar të bëjë kefara (që tu japë ushqim të varfërve) dhe të kompensojë ditët e humbura të Ramazanit. A më lejohet t’i japë ushqim një kafiri?

Përgjigje: Jo. Ushqimi i detyrueshëm i jepet vetëm një muslimani. Përndryshe kefara është e pavlefshme. Megjithatë, është në rregull që ta ushqesh kafirin në mënyrë vullnetare në qoftë se ai është i uritur, i etur ose vërtetë ka nevojë.

 

Shpërndaje: