Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ushqimi i xhinëve muslimanë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Sherh ed-Durr en-Nedhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13484

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si mund të kombinojmë hadithin që thotë se xhinët hanë mishin e mbetur në kocka nga të cilat bijtë e Ademit kanë ngrënë dhe hadithin që thotë se shejtani ha me birin e Ademit (alejhis-selam) nëse ai nuk e përmend Allahun para se të ha ushqim?

Përgjigjja: Hadithi ka të bëjë me xhinët muslimanë dhe jo të gjithë xhinët. Ky nuk është ushqim i shejtanit. Ky është ushqim i xhinëve besimtarë.

Shpërndaje: