“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Uthejmin në lidhje me leximin e Biblës (2)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Nur ala-Darb (52 B)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për personin që e lexon Ungjillin? A është kjo e lejuar apo e ndaluar duke pasur parasysh se ai gjithashtu e lexon Kuranin?

Përgjigje: Leximi i librave të tjera përveç Kuranit fisnik mund të ndahet në dy lloje:

1 – Personi i cili i lexon ato ka njohuri të Sheriatit dhe i lexoni ato për t’ia sqaruar argumentet pasuesve të këtyre librave dhe për t’ua kumtuar atyre vërtetësinë e Islamit. Në këtë rast leximi është një mjet për diçka të lavdëruar dhe pas së cilës edhe ky lexim është i lavdëruar.

2 – Personi i cili i lexon ato është një person i thjeshtë që nuk ka dituri rreth Sheriatit, i cili do të ketë për qëllim që të udhëzohet përmes këtyre librave. Për të është e ndaluar që t’i lexojë këto libra. Atij nuk i lejohet që të kërkojë udhëzimin diku tjetër kur ai ka qasje në Kuran i cili i vërteton librat e mëparshëme. Nuk është e lejuar për të kërkuar një udhëzim tjetër pos asaj që i dërguari ﷺ kumtoi.

Shpërndaje: