Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vajza agjëron gjatë ciklit të saj mujor

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Mexhmu-ul-Fataua (19/92)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një vajze të re në moshë i erdhi cikli mujor, ajo agjëroi gjatë ciklit nga padituria. Çka është e detyruar të veprojë?

Përgjigje: Ajo duhet t’i përsërisë ditët që i agjëroi gjatë ciklit të saj mujor. Agjërimi gjatë ciklit mujor refuzohet dhe është i pavlefshëm edhe nëse ajo është e paditur sepse kompensimi nuk është i kufizuar në kohë.

E kundërta është vajza të cilës i vjen cikli mujor që turpërohet të informojë familjen e saj për këtë dhe prandaj nuk agjëron. Ajo duhet të përsërisë muajin që ajo e braktisi. Kur vajzës i vjen cikli mujor ajo është përgjegjëse për veprimet e saj. Cikli mujor është një faktor që karakterizon pjekurinë gjinore.

Shpërndaje: