Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vajza martohet pa praninë e kujdestarit

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)

Meseil-ul-Imam Ahmed

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1381 – E pyeta babanë tim (imam Ahmedin) për një grua që martohet me një burrë. Dy burra e dëshmojnë kurorëzimin, por kujdestari i saj mungon. Kujdestari më vonë i shkruan asaj se ai e lejon veprimin e saj. A është martesa e vlefshme?

Ai u përgjigj: Ata duhet të martohen përsëri.

Shpërndaje: