Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vdiq gjatë Ramazanit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Nur alad-Darb
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Një burrë vdiq gjatë Ramazanit të kaluar, për shkak të sëmundjes së rëndë dhe moshës së shtyrë nuk agjëroi dhe ata nuk paguan kefara (shpagim) për të, a duhet që bijtë e tij ta agjërojnë atë muaj për të?

Përgjigje: Nëse nuk agjëroi gjatë Ramazanit për shkak se ishte i sëmurë dhe vdiq nga ajo sëmundje, ai nuk obligohet me asgjë. Po!

Shpërndaje: