Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vdiq nga kanceri gjatë Ramazanit

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetuaja nr: 15535

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëna ime vuante nga kanceri dhe sëmundja ju bë aq e rëndë sa që në ditën e trembëdhjetë të Ramazanit 1411 hixhri ajo e prishi agjërimin dhe mbeti e sëmurë derisa ajo vdiq më 11 Sheual 1411 hixhri. Unë nuk e di nëse më duhet të agjërojë për të apo të bëjë shpagimin. Ju lutemi më këshillo.

Përgjigje: Nëse rasti është siç e ceke, nëna juaj nuk është e obliguar me asgjë sepse ajo është e arsyetuar për prishjen e agjërimit. Përveç kësaj ajo nuk ishte në gjendje që t’i kompensojë ato ditë derisa ajo vdiq.

Shpërndaje: