Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vëllau dërgon motrën dhe gruan e tij tek mjeku

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Xhuhdah (24)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi që ta dërgojë motrën time tek mjeku (mashkull) në praninë e një infermiere? Mjeku dëshiron të shohë pjesët intimi të saja. A është në rregull që unë të rri me të apo duhet të dalë nga aty?”

Përgjigje: “Nuk të lejohet ty që të qëndroshë aty. E as mjekut nuk i lejohet të qëndrojë aty nëse infermierja do ta kontrollojë atë. Nëse gruaja është mjeke dhe mund p.sh ta shvesh motrën tënde, ti dhe mjeku dilni nga aty. Por në qoftë se mjeku duhet të qëndrojë aty, atëherë edhe ti qëndronë aty. Megjithatë, nuk të lejohet që ti shikosh pjesët intime të saja.”

Pyetje: “A vlen e njëjta gjë edhe për gruan time?”

Përgjigjja: “Edhe më shumë.”

Shpërndaje: