Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vendi ku gruas i lejohet të udhëtojë me taksi e vetme

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Xhudah (28)

Përkthe: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që gruaja të udhëtojë e vetme me shoferin?

Përgjigje: Ma kanë shtruar këtë pyetje shumë herë. Kjo varet nga vendi. Nëse këto incidente ndodhin në vend1, atëherë kjo udhë e ka të njëjtin gjykim si një udhëtim. Dhe në qoftë se ajo është e sigurt kjo është e lejuar.

Pyetje: A nuk është ky vetmim (me gjininë e kundërt)?

Përgjigje: Jo. Vetmim do të thotë që dyert dhe dritaret të jenë të mbyllura në mënyrë që askush nuk e di se çfarë po ndodh në dhomë.

Pyetje: Në qoftë se dritaret janë të ngjyrosura?

Përgjigje: Në qoftë se ato janë të ngyrosura në mënyrë që të mos duket brenda në makinë kjo e ka të njëjtin gjykim si një dhomë. Atëherë ky është vetmim.

Shpërndaje: