Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vendimi për shitjen e një aparati-fotografik

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetvaja nr 4126
Anëtar: Abdullah bin Kuud
Anëtar: Abdullah ibn Gudejjan
Nënkryetar: Abdurr-Rrezak Afifi
Presidenti: Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz
 
Pyetje: Një mysliman posedon një aparat-fotografik, por Allahu e ka udhëzuar atë në lidhje me të vërtetën (gjykimin rreth) fotografive. A është e lejuar për të hequr qafe atë duke e shitur atë, sepse aparati është ende e ri dhe ai ka nevojë për këto para?
 
Përgjigje: Fotografimi i qenieve të gjalla është e ndaluar plotësisht, përveçse për qëllime të nevojshme, si psh: për një pasaportë. Ti´a shitësh kamerën një personi tjetër që do ta përdor atë për të fotografuar është e ndaluar, kurse shitja e tij një personi që e përdor atë për të fotografuar qenie të gjalla për qëllimin e kërkuar ose jo qenie të pa shpirt kjo është e lejuar.
 
Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij.

Shpërndaje: