Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vendimi për të mbledhur pulla postare si një hobi

Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva

Fetvaja nr 3819

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi për të mbledhur pulla postare si një hobi, duke e ditur se disa vula kanë fotografi të qenieve të gjalla? A lejohet që mbledhësi i pullave t’i shet ato, pavarësisht se a kanë imazhe apo jo, që të ketë mundësi të blejë libra islame me ato para?

Përgjigje: Është e lejuar mbledhja e pullave dhe shitja e tyre me kusht që ato të mos përmbajnë imazhe të qenieve të gjalla. Përndryshe nuk lejohet.

Shpërndaje: