“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Vendqëndrimi i gruas me menstracione gjatë namazit të bajramit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%205841

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet një grua me menstruacione, që në lidhje me namazin e bajramit të qëndrojnë larg nga safat e namazit apo nga vendfalja tërësisht?

Përgjigje: Ashtu siç ka urdhëruar profeti , gruaja me menstruacione duhet të shkojë për në vendin e faljes së bajramit. Profeti i urdhëroi gratë e reja beqare dhe gratë me menstruacione që të marrin pjesë në vendin ku falet namazi i bajramit. Gruaja me menstruacione duhet të qëndroj mënjanë nga vendi i faljes. Ajo duhet të qëndrojë jashtë vendfaljes. Ajo mund të ulet në makinë ose në ndonjë vend tjetër të përshtatshëm, në mënyrë që ajo mund ta dëgjojë dhikrin dhe hutben dhe të përfitojë prej saj.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram