Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vënia e Kuranit pranë fëmiut si mbrojtje!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Fataua alal-Haua 15-11-1435

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ftawa-1435-11-15-01_01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Pas shumë vitesh, motra ime lindi një fëmijë. Kur fëmiju fle, ajo e vë Kuranin pranë fëmijut që fëmiju të mbrohet nga syri i keq, njerëzit dhe xhinët.

Përgjigje: Kjo nuk ka bazë. Kurani nuk duhet të bëhet hajmali kundër shejtanit dhe sëmundjeve. Kurani duhet nderuar dhe respektuar. Ai nuk duhet të trajtohet në këtë mënyrë. Ai nuk duhet të vendoset pranë fëmijut, personit të sëmuar ose atij që është në gjumë. Këto veprime janë të pabaza.

Shpërndaje: