Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veprime të thjeshta gjatë hutbes së xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (12), min: 46.57

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-26-10-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për të bërë një veprim të thjeshtë, si marrja e faculetës para tij, ndërsa imami predikon?

Përgjigje: Kjo nuk është e lejuar. Faculeta nuk është e nevojshme. Ai nuk duhet ta merrë atë. As nuk duhet të merrë një misvak apo një shkop nga toka. Kjo nuk është e nevojshme.

Shpërndaje: