Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veshja e nuses me të bardha në natën e dasmës

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Masa´il Nisa´ijjah (108-109)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është dispozita për nusen që vishet me të bardha në natën e dasmës?”
 
Përgjigje: “Nuk ka pengesa në këtë sepse çdo rast ka kodin e saj të veshjes, përveç kur ajo do të ishte imitimi i kufarëve ose i grave mëkatare, sepse kjo është një gjë tjetër pavarësisht se a janë rroba të bardha, të kuqe apo të zezë. Ndërsa në lidhje me atë se ajo vesh veçanërisht rrobën e bardhë  gjatë natës së dasmës dhe nuk synon ti afrohet Allahut me këtë, nuk ka asnjë të keqe në këtë.”

Shpërndaje: