Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veshja e pantallonave nën Xhilbab

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilet-ul-Huda uen-Nur (235)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Është e lejuar për femrat të veshin pantallona të gjata. Ndërsa ato janë aq të gjëra sa që nuk zbulojnë formën e pjesës së prapme dhe këmbëve. Përveç kësaj, ajo duhet të vë shaminë, dhe duhet të vesh xhilbabin mbi rrobat tjera. Pra, kështu është e lejuar që ajo të del jashtë.”

Shpërndaje: