Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veshja e pantallonave nga gratë dhe vajzat e vogla

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për veshjen e pantallonave nga vajzat e vogla dhe gratë e martuara kur ato janë të vetme me burrat e tyre?”

Përgjigje: “Nëse pantallonat vishen kur ajo është e vogël, ajo do t’i vesh edhe kur të rritet. Ne nuk duhet të lëmë hapësira për veprime të tilla. Ajo nuk duhet t’i vesh pantallonat as në prani të burrit të saj. Nëse themi se kjo është e lejuar, çështja do të shfrytëzohet dhe do të bëhet veshje e zakonshme e grave. Kjo është e veçantë edhe në ditët e sotme kur njerëzit imitojnë të huajt (jobesimtarët).

Pra, një gjë e tillë nuk është e lejuar. Gruaja është e obliguar që të mbulojë veten e saj me rroba të ndershme dhe duhet ta falënderojë Allahun për këtë gjë të mirë që i ka dhënë asaj.”

Shpërndaje: