Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veshja e pantollonave nën ihram

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali 

Burimi: Mexhmu Kutub ue Rasa’il ue Fataua shejkh Rabi el-Medkhali (15/356)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për atë që është e veshur me ihram që të veshë tiban (pantallona të shkurta) nën ihramin e saj?

Përgjigje: Është transmetuar se shërbëtorja e Aishes e kishte zakon të vishte tiban nën ihramin e saj. Mendimi im është se në qoftë se ka nevojë për këtë, nuk ka asnjë problem -nëse do Allahu- nëse vesh tiban nën ihram.

Shpërndaje: