Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Veshja e rrobave të ngushta në prani të afërmëve apo në prani të grave nëpër ahengje

Imam Salih bin Feuzan el-Fauzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi mbi: ”veshjen e rrobave të ngushta për gratë në prani të afërmëve të saj apo në prani të grave nëpër ahengje?”

Përgjigje: “Nuk është e lejuar për gruan që të vesh rroba të ngushta në prani të grave e as në prani të të mahremëve të saj apo në prani të të huajve. Ajo duhet të vesh rroba të gjëra nga e cila nuk ekspozohen asgjë nga pjesët e trupit. Kjo nëse ajo frikësohet nga zjarri i xhehenemit. Mirëpo nëse ajo nuk ka frikë zjarrin e xhehenemit, le të veprojë çfarë të dojë. Me këtë veprim, ajo zjarrin e ka para vetes.”

Shpërndaje: