“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Vesveset dhe fantazat në lidhje me qenien e Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (59) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-29-01-1438_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam një djalosh fetar, por një gjë gjithmonë më bën të jem në konfuzion, domethënë, vesveset dhe fantazitë në lidhje me qenien e Allahut (Azze ue Xhel). A mëkatoj në këtë mënyrë?

Përgjigje: Në qoftë se fillon të përjetosh ato, ti duhet të ndalohesh së menduari në lidhje me atë dhe të lusësh Allahun që të mbrojë kundër shejtanit të mallkuar. Me lejen e Allahut ato do të marrin fund.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram